Imorse åkte vi från Lake Tekapo vidare till Arthurs pass som tog ca 4 timmar att köra och när vi hade kommit hit var klockan runt två. När vi stannat vid hotellet konstaterade vi att denna by var om möjligt ännu mindre än många av de tidigare ställen vi bott på (50 personer som bor här permanent) så i och med att klockan inte var så mycket funderade vi på att åka vidare till Nelson, cirka fyra timmars bilväg ytterligare. Men eftersom att vi redan hade bokat vårat hotell här bestämmde vi oss för att stanna och göra det bästa av eftermiddagen och kvällen. Vi har gått en promenad på ca en timma till ett jätte fint vattenfall, har aldrig sett något liknande tidigare. Sedan satte vi oss lite vid hotellets trädgård och läste lite bok innan vi gick bort till byns enda restaurang för lite middag. Imorgon åker vi vidare till Nelson.
 

Idag har vi varit och vandrat vid mt cook. Fantastiskt fint med alla höga berg och små bäckar och åar. Gick en promenadsträcka så att vi kom fram vid en glaciär som hade släppt stora isblock som låg och flöt i sjön. Vi var såklart tvungen att känna på vattnet som var iskallt! Promenaden tog tre timmar att vandra på smala steniga ojämna stigar så efteråt var vi helt slut. Kunde inte låta bli att tänka på farmor som är oerhört höjdrädd när vi gick över gungande hängbroar över vattnet. Efteråt åkte vi till Lake Tekapo där vi nu sitter på verandan till vår lilla hyrda stuga med utsikt direkt ner mot sjön, fantastiskt vackert! Ikväll hoppas vi att vi får se den omtalade kvällshimlen ut över sjön.

 

Nu har vi varit här i få se nu.. tre och en halv dag. Tiden går fort!
När vi landade i fredags hämtade vi vår bil och allt gick så bra så! vi fick en liten vit toyota. Men sedan började äventyret med att köra på fel sida utav vägen det var väldigt obehagligt till en början men Lars fixar det hela mycket bra!
I fredags hade vi lite fredagsmys och gjorde tacos som vi åt i kvällssolen, underbart härligt!
I lördags åkte vi till Akarua strax utanför chch, en mycket kurvig men fantastiskt vacker väg dit! I Akarua gick vi runt och såg oss om lite och innan vi skulle åka därifrån var det en stor simtävling som precis skulle gå av stapeln då hundratals deltagare skulle simma drygt tre km så det var kul att se när de gav sig iväg.
I söndags var vi i hanmer springs på ett jätte mysigt bad med massa uppvärmda pooler på mellan 35-42 grader. Var jätte skönt på morgonen när vi kom dit. Senare på dagen åkte vi till kaikoura där vi skulle ha åkt på en utflykt då man fick simma med sälar men den blev tyvärr inställd så vi får väl se om man kan göra något liknande någon annanstans. Isället för den utflykten idag åkte vi till Lake Tekapo, fantastiskt vackert!

Nu står vid gaten får att gå ombord på planet till nya zeeland. Har haft tio toppendagar i sydney och nu får vi se var som väntar i nya zeeland.
Vi landar i christchurch i eftermiddag och på flygplatsen ska vi hämta vår bil som vi ska ha under våra 18 dagar. Till kvällen ska vi in till christchurch och där stannar vi de första två nätterna, sedan får vi se vart vi åker därefter :)

Igår tog vi det väldigt lugnt, gick runt lite i stan och kollade lite och så gick vi över den stora bron så att vi kunde ta fina kort in över stan.

Idag gick vi en sväng upp till paddington på förmiddagen och efter vi käkat lunch i en park så gick vi till ett jättehärligt ställe som hade saltvattenspooler. En 50 meterspool och en barnpool. Stället låg jätte fint till peecis intill havet med stora glasrutor så att man kunde ligga och titta på båtarna medans man låg och solade :)
Nu har vi bara morgondagen kvar här i Sydney och därefter väntar nz, får se vad som väntar oss där :)
Känner mig väldigt nöjd över våra 10 dagar i sydney, känns som att vi har hunnit med en hel del och gått massor!

Idag känner vi det för att ta det rätt så lugnt och inte gå så mycket som vi gjort tidigare dagar så nu är vi på bondi för att bara slappa läsa lite bok kanske ta ett bad emellanåt och bara njuta.

På alla hjärtans dag hittade vi ett mysigt ställe nära vårt hotell där vi åt middag, det var en taktetass med en jätte fin utsikt :)

I lördags var vi på marknad, först på en i. Paddington och sedan åkte vi på en vid the rocks. Hittade inget som vi köpte men det var ändå kul att se :)

Igår var vi på sealife. Lite överreklamerat kanske men ändå lite coolt att få se hajar på det sättet.

 

Idag är det alla hjärtans dag och det har vi firat genom att åka till Bondi. Super härlig strand fullt med surfare och vågor! Idag hade vi även riktigt tur med vädret så vi har kunnat sola och bada hela dagen! Självklart har vi blekisar lyckats bränna oss lite med men det får man leva med ;)
Även Bondi verkade som ett trevligt område med resturanger och bra shopping. Dock blev det som sagt bara stranden för vår del för idag har solen verkligen varit framme hela dagen :) Till lunch delade vi på en Pizza och gick och satte oss på den stora gräsmattan ovanför stranden och åt, det var mysigt och med en riktigt härlig utsikt!
Vi gick även en kortare promenad på vägen bort mot coogee, gick dock inte hela vägen i och med att vi skulle gå tillbaka till Bondi, men det var en fin väg att gå längst med havet som slog upp mot bergsklipporna.
Nu ska vi duscha av oss salt och sand för att sedan gå ut och leta upp någonstans att äta middag :)

Puss ock kram på alla hjärtans dag! <3

Efter att vi inte har sovit allt för många timmar på vägen hit har vi trotts allt orkat oss ut på stan för att utforska Sydney. Har gått från potts point till opera huset och upp genom stan. Vädret är tyvärr lite mulet men trotts det är det nog mellan 20-25 grader i luften. Det är väl i och för sig helt okej från att komma från ca nollgradigt land. Det är också ganska okej att vänja sig lite vid värmen först innan solen börjar skina och värma mer.
Sydney känns som en trevlig stad av det vi hittills har sätt och det är väldigt skönt att befinna sig i ett land där de pratar engelska. Vi får se lite hur vi ska lägga upp våra dagar här men det ska vi nog titta lite på när vi kommer tillbaka till hotellet senare ikväll. Men nu är det middagsdags så nu ska vi gå och äta något gott! :)

 

Idag är vår sista hela dag här i peking och den har vi spenderat utan guide. Vi gick tidigare idag bort till Dashilan Residential District, var där tidigare i veckan med guiden men idag tog vi oss dit och gick och kollade lite mer i butiker och så.
Har fått veta att det bor ca 20 miljoner människor i Beijing var av typ hälften av stadens befolkning nu under nyåret inte befinner sig här så det är inte så konstigt att vi har känt att det inte är så mycket folk här som vi hade trott att det skulle vara.
Har även konstaterat att Kinesisk kinamat inte helt faller oss i smaken.. Allt är typ likadant (mängder av kletigt ris, nudlar, grytor med oidentifierbart innehåll och konstiga kryddor). Måste fakiskt ersänna att vi valt att mätta våra magar med sådant vi vet går i och mättar än att tvinga i oss något konstigt BARA för att det är kinesiskt..
Ska faktiskt bli ganska skönt att få komma till värmen snart! Och också att få komma till ett land där man kan göra sig förstådd..

Idag är det nyår här i Kina och klockan är 23.45 är lite osäkra på om man vågar sig ut till tolv dock för det smäller exakt överalllt!

Idag har vi varit på sommarpalatset, det var vackert. Sedan var vi förbi på en silkesfabrik vilket var lite coolt att se, men inte lika coolt som OS byn med alla stora pampiga arenorna.

Dags att fira nyår!

Idag har vi varit runt på lite olika platser bland annat ett ställe som sålde olika saker i jade (en slags sten) sedan var vi på ming tombs och därefter åkte vi till Kinesiska muren. Var väldigt häftigt att få se och det var en fantastisk utsikt ifrån den.
När vi skulle ner från murenfick man även åka en slags bob. Var lite skeptisk först men det var rätt så kul och man fick välja farten själv :)
Påvägen hem stannade vi på ett ställe som gjorde fina målade vaser och annat. Där köpte vi en liten julgranskula i alla fall.
 
 
:)
 

Idag bärjade vi dagen med att åka till tempel of heaven på vägen dit fick vi erfara lite olika aktiviteter som folk ägnade sig åt där i paken.
Därefter fick vi bli "bjudna" på teproving och efteråt ville de sälja på oss teer och när vi tackade nej för att vi inte tror att det går att ta med det in i Australien blev de inte direkt jätte muntra på oss och hela situationen blev lite trygg kan man säga..
Därefter åkte vi till ett ställe med butiker och resturanger som kändes väldigt urtypiskt Kinesiskt där åt vi lunch tillsammans med vår guide tack och lov för de verkade inte kunna mycket till engelska där.
Vi gick därefter till himelska fridens torg där det blåste så fruktansvärt kallt! Vi gick därifrån till den förbjudna staden där det var väldigt intressant och kul att få se.
Vi åkte därefter vidare med vår guide till ett område som hon sa att man måste se annars hade man inte sett Beijing. Vi blev avsläppta och fick hoppa på en slags cykeltaxi som tog oss runt lite i det området som var mycket gamalt och viktigt enligt kineserna själva, vi tyckte mer att det såg rätt så slitet och ofräscht ut.. Vi stannade för att få se ett riktigt kenesiskt hem där en familj bodde, men självklart hade dem ju en hållhake där med och ville att vi skulle köpa tavlor.. Men vi lyckades stå på oss.
Därefter hoppade vi på cykeltaxin igen som tog oss till drum tower och bell tower vi skulle gå upp i ett utav dem så vi valde bell tower.

Nu är vi tillbaka på hotellet och känner oss lite trötta, blir nog lite vila innan vi går ut för att äta middag.

Sitter just nu och äter frukost :) inatt har vi sovit helt okej.
Igårkväll vågade vi oss på något så spännande som pizza hut. Får ta babysteps mot den riktiga kinesiska maten.. Vem vet kanske kommer vi tillslut att älska den ;)
Igår när vi var inne på forever21 var deten liten kinesisk pojke på ca 10 år som verkligen inte kunde slita blicken från oss, vi var nog väldigt annorlunda i hans ögon.
Idag börjar guidningen :)

Resan hit gick bra sov lite till och från men ändå helt okej :)
När vi landat skulle jag på toa på flygplatsen men icke, bara ett hål i golvet så jag väntade och hoppades på bättre tur på hotellet..
Vi mötte upp vår guide som stod och väntade på oss sedan blev vi skjutsade till hotellet som tog ca 30 min. Vår guide undrade om vi precis slutat high school. Men när vi sa att vi jobbade och att vi är 23 och 25 blev hon förvånad för hon tycket att vi såg så unga ut men hos såg ju inte så gamal ut själ trotts att hon var över 30 men hon är knappt i axelhöjd med mig (skönt att för en gång skull få känna mig lite lång).
När vi kom till hotellet så fanns det gladerligen toalett på vårat rum! Trodde aldrig att jag skulle uppskatta detta porslin så mycket!
Idag har vi på egen hand lokaliserat oss häromkring. Hittade till den största shopping malet och alla butiker runt omkring. Även till de gränder med billiga kopior och div saker grillade på spätt. Lätt rörigt och lite obehagligt men samtidigt häftigt att se.
Nu blir det middag någonstans på stan och sedan tidigt i säng för imorgon börjar våra guidade turer :)

Sitter för tillfället på Arlanda Express på väg till Arlanda, nu bär det av äntligen av! :) som jag har längtat!

Har faktiskt lyckats sova förvånansvärt bra inatt men det kanske beror på att vi jobbade sent igårkväll och däreftergick vi hem och packade det sista så jag var nog rätt så slut när jag väl kröp ner i sängen..
Känns helt galet att inte vara hemma på hela sju veckor..

Hoppas verkligen att vi har med allt vi borde ha med oss nu! Men om inte så får vi hoppas att det isåfall ska kunna gå att lösa :)

Lars är lycklig för att hans idol Josefin Crafoord sitter brevid på tåget ;p

Från ett Peking till ett annat och därefter vidare till många andra spännande platser! Får se när jag har möjlighet att uppdatera, men jag ska försöka så ofta jag kan och har möjlighet :)

 

                                           
 

Väskan är färdigpackad, jobbet är färdig jobbat, har sagt hejdå till familj och alla nära och kära. Kan verkligen inte förstå att vi ska vara borta hela sju veckor! Ska njuta av varje sekund av allt vi kommer att få se och uppleva. Så underbart att få uppleva allt detta tillsammans med min Lars! Tror att vi kommer få en toppenresa ihop och många delade härliga minnen! :)

Som jag har längtat! Kan fortfarande inte riktigt förstå :)


Helt galet att tänka att om en vecka är vi i Kina och har då varit där i fem hela dagar. Det går så fort nu! Ikväll har vi varit hemma hos min familj och sagt hejdå till dem och då blir det väldigt verkligt när man säger hejdå och tänka på att vi inte kommer att ses förens vid påsk igen! Imorgon är det sista arbetsdagen på sju veckor, känns helt fantastisk att få vara ledig i sju veckor ta dagen lite som den kommer och bara njuta av livet! :) nu är väskan så gott som färdigpackad, gick rätt så fort då jag plockat fram det mesta tidigare i veckan :)

Nu återstår baraen arbetsdag! :)

Den här veckan har det blivit jobb och förberedelser inför resan. Har inte packat än men allt ligger framplockat så det ska förhoppningsvis bara vara att plocka ner allt, om det nu får plats.. Det är verkligen inte lätt det där och framför allt när vi behöver så mycket olika sorters kläder.. Det känns så himla overkligt hela grejen dels att vi ska åka så långt bort och dels att vi ska vara borta så länge! Om en vecka är vi i kina, helt galet! :D